Genieten in extreme hitte? Het kan!

Lekker weertje, of toch niet?  De week begon met een extreme hitte en vrijwel heel België leed er onder. 2 dagrecords sneuvelden en het werd hoogstwaarschijnlijk de warmste dag van 2022. Niet alleen dat, dinsdag 19 juli werd ook één van de top 5 warmste dagen ooit. Gelukkig koelt het de volgende dagen weer wat af ook al is dat relatief want de temperaturen blijven vrij hoog.

Ook bij Cocom hadden we last van deze hitte maar we wisten er goed mee om te gaan. Vandaag delen we onze tips om zowel te kunnen overleven in de extreme hitte van de voorbije dagen als te kunnen genieten van de iets gematigdere temperaturen van de volgende dagen.

 

Houd je woning koel!

Door je ramen open te houden in de nacht en te sluiten in de late ochtend zorg je ervoor dat je woning afkoelt en maar traag terug opwarmt. Vergeet zeker ook niet je gordijnen te sluiten en dek desnoods je ramen af met iets dat de zon goed tegenhoud.

 

Zoek de verfrissing op!

Een plons in het water kan wonderen doen. Bij Cocom zijn we grote fan van privé zwemvijvers, ze zijn gezellig, vaak gelegen in wat groen en vooral veel verfrissender dan een druk, publiek binnenzwembad vol met chloor.

Ontdek hier deze prachtige Japanse tuin met zwemvijver

 

 

Ontvlucht de stad!

In de stad is het vrijwel altijd warmer dan overal elders. Als je in de stad woont is het dus een goed idee om ze even achter je laten en naar het platteland of de bossen te trekken. We zijn bij Cocom grote voorstander van daycation, wat eigenlijk gewoon 1 dagje op vakantie gaan betekent. We maken dit daarom ook mogelijk met Cocom.

Boek hier je daycation naar dit prachtige groene paradijs en ontvlucht de drukke, warme stad!

Drink! Drink! Drink!

Hydration is key, drink dus veel. 2 à 3 liter water verspreid over de dag and you’re good to go! Ook een cocktail kan lekker smaken in dit weer maar vergeet niet te drinken met mate!

Bekijk hier deze prachtige tuin met zwemvijver en don’t forget the cocktails!

 

Geïnspireerd door deze prachtige dagruimtes? Download de app hier en ontdek het volledige aanbod.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Categories

Subscribe to our newsletter

Download the app

Follow us

Download our free App
to discover your next space.