Unieke congres en keynote locaties

Tips om een succesvolle keynote speech te geven

Beeld je in dat je op een podium staat, klaar om voor het eerst een volle zaal toe te spreken. Je droomt er trouwens al zo lang van om je visie te delen als keynote speaker op een congres met een guestlist om U tegen te zeggen. 

Je speech ken je naadloos uit het hoofd, je hebt een geweldige ‘hook’ klaar om de aandacht van het publiek meteen vast te grijpen, en mits een paar goed getimede one-liners, blijft jouw keynote speech ongetwijfeld nog dagen nazinderen bij het publiek. Maar dan… Net voor je je intro op het publiek loslaat, lijken de muren op je af te komen. De ruimte werkt benauwend, er is amper daglicht en het publiek is licht geagiteerd. Je hebt je zodanig toegespitst op je presentatie en het samenstellen van de guestlist, dat je de praktische details van de congreszaal over het hoofd zag. Worst case scenario? Niet als je deze essentiële tips volgt.

Het belang van de ‘space’
Het eerste wat je publiek te zien krijgt is natuurlijk de ruimte waarin je hen toespreekt. Ben je van plan om een groot publiek toe te spreken, een congres of een bedrijfspresentatie te houden, weet dan dat de ruimte in kwestie een belangrijke impact heeft op de performantie van je speech. Een congreslocatie met veel natuurlijk daglicht houdt de aandacht van je publiek langer vast maar ook kleuren spelen een belangrijke rol. Volgens wetenschappelijk onderzoek zijn de kleuren groen, oranje en blauw uiterst geschikt voor presentaties en als accent in ruimtes. Groen brengt de ogen rust en koele kleuren zoals blauw verhogen de concentratie. Concreet, de succesformule voor de perfecte keynote speech is deze: een grote vergaderruimte in lichte kleuren, grote raampartijen en gekleurde stoelen. Al wat nog rest voor je presentatie is een beamer en projectiescherm. En killer content uiteraard.

Content is king
Nu je de succesformule voor het geven van een keynote speech kent, weet je dat het nu nog afhangt van je content of inhoud. Denk op voorhand na welk type publiek je presentatie bijwoont en probeer de inhoud van je speech vast te ‘haken’ aan aspecten uit hun leefwereld. Overlaad je publiek zeker niet met feiten maar breng een verhaal dat emotioneel resoneert.

Klaar om Cocom’s unieke congres en keynote locaties te ontdekken?

congreslocatie met stadstuin

1.Lichtrijke seminarieruimte met zicht op stadstuin
Uitpakken met een top locatie? Dit congres gebouw is er geknipt voor. In hartje Antwerpen, op een boogscheut van de Nationale Bank, ontvang je hier tot wel 330 gasten voor een congres, keynote of opleiding. Het auditorium baadt in het natuurlijk daglicht dankzij de gigantische raampartijen die uitkijken op de prachtige stadstuin. De wand naar de tuinzaal is bovendien verwijderbaar, waar je achteraf tijdens de receptie nog van een glaasje geniet in een feestelijke setting. Deze congres zaal beschikt over een projectiescherm, beamer en audio. Ook catering is mogelijk op aanvraag. Ontdek deze space hier.

Eventlocatie en vergaderruimte op de Meir

2.Congres op de Meir
Tussen de Boerentoren en de Meir ligt de bekende hotspot “Brasserie Monico Meir”. Wat je wellicht nog niet wist, is dat dit misschien wel eens de locatie van jouw volgende event of lezing kan worden. Op de eerste verdieping tref je er een authentieke, gezellige ruimte aan die tot 70 personen kan hosten. De indeling kan je schikken naargelang jouw type event: een receptie, lezing, workshop of meeting. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en tal van parkeermogelijkheden in de buurt. Ontdek deze space hier.

3.Keynote in het groen
Wat vertelt wetenschappelijk onderzoek nu weer over de kleur groen? Juist, dat het rust brengt. En dat wil je toch net, dat je publiek ervaart tijdens jouw event of seminarie? Ver weg van de drukte van de stad, verscholen in het weelderige Boekenbergpark, biedt deze lichtrijke seminariezaal een uniek zicht op het groen. Die workshop, lezing, productvoorstelling of bedrijfspresentatie geniet net van dat tikkeltje extra op deze locatie en kan tot 60 gasten ontvangen. Catering is mogelijk op aanvraag. Klik hier om deze locatie te ontdekken.

Ben je naast congreslocaties ook benieuwd naar coworking spaces? Wij vonden enkele toplocaties.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Categories

Subscribe to our newsletter

Download the app

Follow us

Download our free App
to discover your next space.