Wat zijn day-spaces?

Het is heel simpel. Day-spaces zijn ruimtes die we doorheen de dag gebruiken Bijvoorbeeld: een tuin, garage, kunstatelier, kantoor, muziekstudio, meditatieruimte, vergaderruimte enzovoort. Cocom biedt geen ruimtes aan waarin je kan slapen of de nacht in kan doorbrengen. Als je niet zeker bent, bekijk dan hier onze voorbeelden.

Hoe je Cocom gebruikt

1. Adverteer je dagruimtes gratis

Download de gratis app en stel je ruimtes in een paar simpele stappen beschikbaar. Beschrijf je ruimte, voorzieningen en voorwaarden in een paar eenvoudige stappen. Voeg een aantal foto’s toe, bepaal je prijs en je bent klaar om van start te gaan! Je kan zelf data en uren kiezen gebaseerd op je kalenderbeschikbaarheid .

Een ruimte beschikbaar stellen is volledig gratis. Je registreert je gewoon even met je e-mailadres en je kunt direct van start met de app. Als gebruiker heb je maar één account dat je zowel als gast en als gastheer gebruikt. Hoe cool is dat wel niet!

2. Laat je gasten je dagruimte gebruiken

Je gasten kunnen de ruimtes die je beschikbaar stelt gebruiken gedurende de door jouw gekozen uren, data en volgens jouw huisregels. Je controleert altijd wie boekt, en kan altijd gratis een verzoek weigeren als het niet past.

Van zodra je account is ingesteld en verbonden is met Stripe (onze betalingsprovider), kan je boekingen beginnen accepteren. Vanaf een gast een reservatieverzoek stuurt wordt je gevraagd dit te accepteren of te weigeren. Dit verzekert de flexibiliteit en geeft de gast de nodige zekerheid voordat hij betaalt. Super!

3. Ontvang je winst op je rekening

Hoera! Nadat de boeking vlot is verlopen laat je het geld op je rekening uitbetalen. Cocom vraagt een servicekost van 15% incl. BTW op elke boeking. Op naar de volgende gast of boek deze keer misschien zelf een ruimte!

Een boeking kan alleen worden bevestigd na betaling. Een gast betaalt altijd het gevraagde bedrag op het moment van de boeking. Dit bedrag wordt tot 14 dagen na het succesvol afronden van de boeking in uw online portemonnee gereserveerd. Als alles goed verloopt, zal het bedrag te verkrijgen zijn op je account. Je kunt één keer per maand een uitbetaling van je saldo aanvragen voor een min. bedrag van € 100. Live big!

Hoofdvoorzieningen voor verhuurders

Geen boekingen, geen kosten

Stel je ruimte gratis beschikbaar op de app. Je ruimte komt zo online te staan en je betaalt niks. Er hangt niets aan vast!

Kies specifieke uren & data

Stel je planning in op precies de data en uren die voor jou het beste uitkomen of stel een algemeen tijdsframe in. Je kan je aanbod heel makkelijk wijzigen.

Huisregels & max. bezetting

Voeg huisregels toe zoals "niet roken" of "hou het stil" of je kan zelfs je eigen regels toevoegen. Stel een max. aantal toegestane mensen in en relax.

Vrijheid om te weigeren

Je kan een reservatie altijd weigeren. Elke keer dat iemand wil boeken, zal je gevraagd worden de boeking te accepteren nog voor ze de boeking kunnen betalen en bevestigen.

Geverifieerde transacties

Al onze transacties worden ondersteund en beveiligd door Stripe. Verificatie van de transacties gaan via het Stripe framework voor maximale veiligheid.

Hoofdvoorzieningen voor gasten

Chat met verhuurders in de app

Leer je gastheer (of gast) kennen en stel de juiste vragen nog voordat je een reservering bevestigt, zo weet je alles wat je nodig hebt om je op je gemak te voelen.

Connect met de community

Maak contact met je vrienden of maak nieuwe vrienden. Kijk naar wat de mensen die je volgt leuk vinden en laat je inspireren of zet zelf de trend en deel je favoriete plekjes.

Gamificatie met levels

Start je metamorfose van Egg naar Monarch door ruimte toe te voegen aan je profiel. Deel je eigen ruimtes of boek ruimtes om je oppervlakte te vergroten.

Verschillende ruimtes binnen handbereik

Geniet van een gevarieerd aanbod ruimtes. Vind ruimtes voor ontspanning, evenementen, werk of vrije tijd. De keuze is aan jou.

Gepersonaliseerd boeken

Zoek ruimtes met de gewenste voorzieningen en het exacte tijdsframe dat jij nodig hebt. Gebruik alleen wat je nodig hebt en vermijd onnodige kosten.

Algemene voorzieningen

Geverifieerde accounts

Leer je gastheer kennen of stel de juiste vragen voordat je de reservering bevestigt, zo weet je dat je alles tot je beschikking hebt.

Direct support messaging

Maak contact met je vrienden of maak nieuwe vrienden. Kijk naar wat de mensen die je volgt leuk vinden en laat je inspireren of zet zelf de trend en deel je favoriete plekjes.

All-in-one profiel

Gebruik Cocom zowel als gast of als gastheer via hetzelfde account. Geniet zowel van de voordelen van het gast zijn als van gastheer zijn.

Deel ruimtes buiten de app

Deel je ruimtes of de ruimtes die je leuk vindt op andere sociale media zoals Instagram, Facebook en WhatsApp. Promoot je eigen ruimtes of deel ruimtes om anderen te helpen.

Voeg beoordelingen toe

Voeg een beoordeling toe of wordt beoordeeld, op deze manier wordt de qualiteit van de ruimte en het gedrag van de gast of gastheer verzekerd. Deel met anderen waarom een ruimte goed was of wat er beter kon.

Setup account

Previous
Next

Verbinden met Stripe (Betalings provider) als individu

Stap 1:

  • Selecteer “Connect to Stripe”
  • Vul je telefoonummer en E-mailadres in
 

Stap 2:

  • Selecteer “Individual Company / Eenmanszaak / Entreprise individuelle”
  • Kies; “Add product description / Een omschrijving van het product toevoegen” in plaats van website bedrijf
 

Stap 3:

  • Voeg “Individual / Particulier” of iets gelijksaardig toe aan de product beschrijving
  • Vul je bankgegevens in en kies voor opslaan
  • Vervolgens zal je gevraagd worden om je e-mailadres te bevestigen en dan ben je klaar!